mycket om lite & lite om mycketPosts RSS Comments RSS  

Lågvattenmärke i eftervalssvallet

Efter att ha haft hakan vid bröstet flertalet gånger i ett par dar när jag åsett Ohly vägra vistas i samma sminkrum som Åkesson; hört brösttoner från de två största partiernas ledare om att de minsann inte kommer att ta i SD ens med tång; läst om folkliga manifestationer landet runt mot rasism–manifestationer som mer liknat förnekande av ett demokratiskt invalt partis rätt till existens; sett en kvällstidnings haltande kampanjslogan spridas nätet runt som om det vore den mest självklara saken i världen så landade jag igår på Flashbacks forum för juridiska frågor och trodde faktiskt inte att jag kunde hitta fler exempel på försvarandet av demokratin genom att bete sig odemokratiskt/sammanblandanden av begreppen “demokrati” och solidariet” än vad jag redan gjort.

Tji fick jag. Trådstartaren satte där ficklampan på en välkänd mediapersons beteende och uttalanden mot och om en helt vanlig 19-årig tjej som bara råkat uttala sin åsikt om att man självklart har rätt att rösta på vilket parti man vill utan att för den sakens skull behöva bli bespottad och överöst med diminutiv.

Tydligen så hade det med en tweet att göra som sedan spreds till facebook (skärmdump på introt) och sedan gavs ytterligare bensin på brasan genom bloggande på en av Sveriges största komersiella TV-kanalers webbplats.

Värsta av allt jag såg på användarens wall (lite skärmdumpar till att bläddra igenom) på fejan var nog de kommentarer som skrevs av “Martin Akander”. Efter att ha kollat upp vem detta är (exekutiv producent på Kanal 5, 36 år gammal) fick jag lite extra kräksmak i munnen.

Följ länkarna (medan de finns kvar) helt enkelt, så får ni se på lägre än Glocalnet i resonemang.

2 Responses to “Lågvattenmärke i eftervalssvallet”

  1. Bra inlägg. Har också tänkt i liknande banor. Valet är över, men diskussionerna och efterspelet har nog bara börjat, tyvärr. Folk har röstat på SD och någon slags demokrati måste vi väl ändå ha i Sverige?
    samikorpelas senaste inlägg ..2010 har verkligen varit Sverigedemokraterna

    My ComLuv Profile

  2. [...] tackar nef för intressant läsning och för att hon fick mina fingrar att röra sig. från → [...]